Azi e despre Tine, Sfântă Cruce a Mântuitorului nostru Iisus Hristos Ştiţi de ce trebuie să ne închinăm când trecem pe lângă o biserică? Voi ştiţi ce păţesc cei ce nu acordă cinstire Sfintei Cruci?


Azi e despre Tine, Sfântă Cruce a Mântuitorului nostru Iisus Hristos! Ştiţi de ce trebuie să ne închinăm când trecem pe lângă o biserică? Voi ştiţi ce păţesc cei ce nu acordă cinstire Sfintei Cruci?
De ce se inchină oamenii cand trec pe langa biserica?

De cate ori nu ti s-a intamplat sa vezi oameni care se inchina atunci cand trec pe langa o biserica?

Nu e roman credincios care sa nu isi faca semnul crucii atunci cand vede locasul sfant, fie ca e pe strada, in tramvai sau in masina. Este doar o obisnuita sau oamenii chiar au timp sa spuna o rugaciune?

Preotii spun ca prin semnul crucii, oamenii isi marturisesc credinta, aminindu-si de tot ceea ce Dumnezeu a facut pentru ei si, totodata, de tot ceea ce ei trebuie sa faca pentru El. Totusi, ar fi nevoie si de cateva clipe de ragaz pentru asta. Este suficient, spun si preotii, insa este foarte important ca acest gest sa vina din suflet si nu sa fie facut numai asa de ochii lumii.
***
Rugaciunea Sfintei Cruci

Sa se scoale Dumnezeu, si sa se risipeasca vrajmasii Lui, si sa fuga de la fata Lui cei ce-L urasc pe Dansul. Sa piara cum piere fumul, cum se topeste ceara de fata focului, asa sa piara demonii de la fata celor ce-L iubesc pe Dumnezeu si se insemneaza cu semnul Crucii, zicand:

Bucura-te, preacinstita si de viata facatoare Crucea Domnului, care gonesti demonii cu puterea Celui ce S-a rastignit pe tine, a Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos, Care S-a pogorat la iad, si a calcat puterea diavolului, si te-a daruit noua pe tine, cinstita Crucea Sa, spre izgonirea a tot vrajmasul.

O, preacinstita si de viata facatoare Crucea Domnului, ajuta-mi mie cu Sfanta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu si cu toti Sfintii, in veci. Amin.

Sursa: rugati-va-neincetat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *